Καπέλο Chef Χριστουγεννιάτικο Santa’s Tester!
Λευκό καπέλων ενηλίκων για να κάνετε δώρο στους δικούς σας ανθρώπους, στους συγγενείς, στους φίλους ή στη δασκάλα κλπ .
Φορέστε την και δημιουργήστε χριστουγεννιάτικες συνταγές και λιχουδιές για τις γιορτινές μέρες!
Μελομακάρονα
Συνταγή
20′ προετοιμασία / 20′ ψήσιμο / 30′ αναμονή / Σύνολο: 1 ώρα και 10′
Διαδικασία
- Για τα εύκολα μελομακάρονα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα ξύσματα.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα του μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κονιάκ και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Πλάθουμε μικρά ισομεγέθη μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα. Κάνουμε στην επιφάνειά τους το χαρακτηριστικό σχέδιο «πλέγμα» με ένα πιρούνι.
- Τα ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά. Οταν τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σιρόπι
- Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
- Ξαφρίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σιρόπιασμα + σερβίρισμα
- Βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στο καυτό σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιούμε τρυπητή κουτάλα.
- Τακτοποιούμε τα μελομακάρονα σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 11.