Προετοιμασία της επιφάνειας εφαρμογής.

Τα  αυτοκόλλητα  που χρησιμοποιούμε διαθέτουν άψογες ιδιότητες επικόλλησης σε κάθε καθαρή, επίπεδη επιφάνεια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, η οποία έχει πλήρως καθαριστεί από τυχόν λάδια, κερί ή σιλικόνες. Σε περίπτωση που η επιφάνεια επικόλλησης έχει βαφτεί, πρέπει να έχει στεγνώσει πλήρως, ενώ προτείνεται η χρήση βαφής τοίχου υψηλής ποιότητας (το χρώμα πρέπει να πληρεί τουλάχιστον την προδιαγραφή DIN EΝ 133000). Εάν κριθεί απαραίτητο, ο τοίχος πρέπει να καλυφθεί με άβαφτη ταπετσαρία τοίχου, ανεξαρτήτως ποιότητας (χαρτί, πλαστικό κτλ).

Το αυτοκόλλητο εφαρμόζεται στεγνό, χωρίς την χρήση νερού σε τοίχο και με ελάχιστο νερό σε τζάμι.

Η εφαρμογή αντενδείκνυται στις παρακάτω περιπτώσεις:

‣ Έντονα σαγρέ επιφάνειες

‣ Άβαφτες ή μη επιστρωμένες επιφάνειες (μπετόν, τσιμέντο, σοβάς)

‣ Πρόσφατα βαμμένες επιφάνειες που δεν έχουν στεγνώσει πλήρως

‣ Επιφάνειες με σκόνη ή άλλες ακαθαρσίες (νικοτίνη, λάδι κτλ.)

‣ Δωμάτια με υγρασία (π.χ. μπάνιο, γκαράζ) ή απλά τοίχοι με επιφάνειες που έχουν υγρασία

‣ Δύσκολες επιφάνειες για επικόλληση (π.χ. τοίχος με παλιά ταπετσαρία)

‣ Αφήστε αρκετή ώρα την βαφή ή την επίστρωση του τοίχου να στεγνώσει καλά (δείτε τις οδηγίες χρήσης του υλικού που χρησιμοποιήσατε) και καθαρίστε την επιφάνεια επικόλλησης μόλις πριν την εφαρμογή του αυτοκόλλητου, καθώς σκόνη ή άλλα μικρά σωματίδια μπορούν πολύ γρήγορα να συσσωρευτούν πάνω στην επιφάνεια εφαρμογής.

‣ Τα καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού της επιφάνειας εφαρμογής επιτυγχάνονται με την χρήση ενός στεγνού πανιού από συνθετικές ίνες.

‣ Κατά τον καθαρισμό δώστε ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία όπου βρίσκεται το περίγραμμα του γραφικού που θα εφαρμόσετε.

 

Εφαρμογή.

‣ Για την επικόλληση, τοποθετήστε πρώτα την άκρη της μεμβράνης και πιέστε την καλά σε μια γωνία της επιφάνειας.

‣ Έπειτα επικολλήστε το υπόλοιπο κομμάτι της μεμβράνης χρησιμοποιώντας μια πλαστική σπάτουλα με την οποία απλώνετε την μεμβράνη στην επιφάνεια εφαρμογής σταδιακά με διαδοχικές κινήσεις.

‣ Ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκόλλητου, το σιλικονόχαρτο (λευκό χαρτί) μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως πριν την εφαρμογή ή σταδιακά κατά την διαδικασία επικόλλησης.

‣ Τραβήξτε την ταινία μεταφοράς αργά σε γωνία 180° από το αυτοκόλλητο.

 

Αφαίρεση.

‣Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και της επιφάνειας εφαρμογής πρέπει να είναι τουλάχιστον στους 20°C πριν την αφαίρεση των αυτοκόλλητων μεμβρανών.

‣Με την χρήση ενός μαχαιριού ή κοπιδιού σηκώστε προσεκτικά την μια άκρη της μεμβράνης.

‣Έπειτα αφαιρέστε αργά και σταδιακά την μεμβράνη τραβώντας την σε γωνία 180° από την επιφάνεια εφαρμογής.

‣Η θέρμανση της μεμβράνης με ένα πιστόλι θερμού αέρα καθώς τραβάτε την μεμβράνη θα διευκολύνει την διαδικασία αφαίρεσης.

‣Εάν η μεμβράνη που αφαιρείται είναι πολύ παλιά, ενδέχεται να μείνει μια μικρή ποσότητα υπολείμματος της κόλλας στην επιφάνεια.

Brands

Χρώμα